nr.1 foodmagazine

schelvisschotel met knolselderij en palmkool

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze schelvisschotel is koolhydraat-arm, eet puree van aardappel en knolselderij bij of wat brood. 

schelvisschotel met knolselderij en palmkool

hoofdgerecht (4 personen)

400 g palmkool
1 el pijnboompitten
2 tenen knoflook, fijngesneden
8 el olijfolie
75 g parmezaanse kaas, geraspt
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
500 g schelvisfilet
4 sjalotten, gehalveerd, grote in kwarten
125 g crème fraîche
50 ml witte wijn

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer 40 g palmkool (zonder harde nerven) met de pijnboompitten, 1 teen knoflook en 6 el olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep de helft van de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de rest van de palmkool erdoor en bak 5-6 min. Schep de knolselderij en sjalotjes erdoor en bak nog 2 min. Schep de palmkool met de knolselderij en sjalotjes in een ovenschaal.

Leg de vis op de groenten. Roer de crème fraîche met de wijn en laatste teen knoflook glad en schenk over de vis. Schep er de pesto in dotten op en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak.

Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 20-25 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Schelvisschotel met knolselderij en palmkool | delicious