nr.1 foodmagazine

stamppot van truffelaardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wil je van dit gerecht een hoofdgerecht maken? Geef dan bij de stamppot blokjes boerenbrie en/of gedroogde Spaanse worst. Ook lekker met een frisse salade erbij!

Maak ook eens een spitskoolstamppotje met bier

truffelaardappel stamppotje met gegrilde boleten en knoflookchips

bijgerecht | 4 personen v

1 kg truffelaardappels*, geschild, in stukken
7-8 el crème fraîche
5-6 el knoflookolie + extra voor het besprenkelen
8 el olijfolie + extra voor het bestrijken
8 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
1 takje rozemarijn
4 boleten (eekhoorntjesbrood) of 200 g oesterzwammen
100 g zwarte olijven

Kook de aardappels in ± 20 min. gaar. Giet ze af, laat ze uitdampen en doe ze weer terug in de pan. Stamp ze met de crème fraîche en knoflookolie tot een smeuiige puree en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op zacht vuur en voeg de knoflookplakjes en rozemarijn toe. Bak de knoflookplakjes zachtjes krokant, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de paddenstoelen in lange dunne repen en bestrijk ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelrepen lichtbruin.

Schep de stamppot op de borden en verdeel de paddenstoelen, krokante knoflookchips en olijven erover. Sprenkel nog wat knoflookolie over de stamppot en bestrooi met zeezout en versgemalen peper.

* Truffelaardappels geven die mooie lila kleur, maar je kunt de puree natuurlijk ook  maken van gewone aardappels.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN EN BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN-WILLEM VAN RIEL

stamppot-delicious