nr.1 foodmagazine

gevulde geitenkaas-tomaatbollen uit de oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij krijgen spontaan zin om te picknicken tijdens het maken zo’n gevulde bol! Verpak ze na het bakken in aluminiumfolie en wikkel ze daarna nog in een doek. Hup, de fiets op naar het park en daar heerlijk smullen van een lauwwarme geitenkaas-tomaatbol.

Meer brood met geitenkaas? Probeer deze kruidige geitenkaasbolletjes!

gevulde geitenkaas-tomaatbollen uit de oven

hoofdgerecht (4 personen) v

4 grote bollen naar keuze (afbakbrood)
250 g verse geitenkaas met korst
4 rijpe pruim(tros)tomaten
2 eieren
3 el slagroom of melk
1 takje tijm, alleen de blaadjes
1 bos bospeen, geschrapt of geschild
2 el olijfolie
3 el balsamicosiroop
evt. 1 el rietsuiker

Verwarm de oven voor op 180°C.  Snijd een dun kapje van de bolletjes en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de rand en bodem uit. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes; het is niet erg als ze breken. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes en bestrooi licht met zout en peper.

Klop het ei los met de slagroom, tijm en breng met peper op smaak.

Leg de tomaat en geitenkaas om en om in lagen in de bolletjes en druk stevig aan. Zorg dat bovenop een mooie plak tomaat ligt. Schenk het eimengsel erop en zet de broodjes op de bakplaat.

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Halveer intussen dikke wortels in de lengte. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de wortels gaar in 8-10 min. Schep de balsamicosiroop – en als je het zoeter wilt, ook de suiker – erdoor en smoor nog 3-4 min. Draai het vuur iets hoger en laat de siroop karamelliseren tot deze rond de wortels plakt en glanst. Voeg zeezout naar smaak toe en serveer ze met de geitenkaasbroodjes.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

gevuld broodje