nr.1 foodmagazine

pikante saucijzen van de plaat

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze pikante saucijzen uit de oven staan binnen no-time op tafel! Binnen 15 minuutjes liggen ze gemarineerd en wel op de plaat en daarna doet de oven het werk. Ideaal voor een groot gezelschap. Geef er een fijne aardappelpuree of stamppot bij en je maaltijd is compleet.

Klik hier voor het lekkerste aardappelpuree recept.

pikante saucijzen van de plaat

hoofdgerecht (6-8 personen)

8 saucijzen naar keuze

marinade
50 ml tomatenketchup
25 ml gembersiroop
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 flinke teen knoflook
8 takjes rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de saucijzen op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze vast in de voorverwarmde oven terwijl je de marinade maakt.

Meng voor de marinade de ketchup met de gembersiroop en het paprikapoeder. Pers de gepelde knoflook erboven uit. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en meng ook door de marinade.

Neem de plaat met saucijzen uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Schenk de marinade over de worst en schep goed om zodat het vlees helemaal bedekt is. Leg de resterende rozemarijn tussen de worst.

Schuif de saucijzen terug in de oven en bak ze in 20 min. verder gaar. Lekker bij aardappelpuree of stamppot.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min

Weten hoe je aardappelpuree het beste kunt verwarmen en bewaren? Je leest het hier.

RECEPTEN & STYLING: STUDIO PHILLIPI UIT HET BOEK: ‘HEERLIJK SIMPEL’

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Pikante saucijzen van de plaat