nr.1 foodmagazine

grand sangria

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze grand sangria ontleent z’n naam aan de sinaasappellikeur op basis van cognac. Vers sinaasappelsap geeft meer dimensie. De cognac ondersteunt de heftige smaken van de rode wijn. Heerlijk voor, tijdens en ook na kerst!

Probeer ook eens de sangria amarillo!

grand sangria

drankje (voor ± 6 personen)

1-2 bloedsinaasappels
pitjes van 1 granaatappel
1 kaneelstokje
550 ml rode wijn (shiraz or rioja)
200 ml vers sinaasappelsap
100 ml sinaasappellikeur
75 ml suikersiroop
75 ml vers citroensap
1 nootmuskaat
ook nodig: ijsblokjes, grote karaf

BEREIDEN
Vul een grote karaf met ijsblokjes. Doe de schijfjes bloedsinaasappel, granaatappel en kaneel erbij. Schenk de rode wijn, vers sinaasappelsap, grand marnier, suikersiroop, citroensap erbij.

Roer alles even kort door en garneer met wat vers geraspt nootmuskaat. Serveer de karaf met wat glazen vol ijsblokjes en wat extra garneringen in elk glas.

Bereiden ± 10 min.

RECEPTEN TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS FOODSTYLING VICTOR DELAUNAY PRODUCTIE MERIJN TOL

grand sangria | delicious