nr.1 foodmagazine

Succes gegarandeerd met deze 3-kleuren chocoladefondue

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze drie kleuren chocoladefondue is één groot feest. De witte chocofondue krijgt een extra kick door een scheutje sinaasappellikeur. De melk variant geef je een twist door een vleugje kaneel en de pure chocoladefondue maak je lekker kruidig door een snufje kruidnagel.

3-kleuren chocoladefondue

nagerecht (8 personen)

1 flinke tros rode druiven, in trosjes geknipt
1 el olijfolie
2 friszure rode appels, in plakken
2 handperen, in kwarten
2 sinaasappels, in plakken
8 vijgen, doormidden
vijgen- of notenbrood, in plakken
zest van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 epoisse-kaas (rond bakje)
stukje zachte blauwe kaas
citroen

fondue 

300 g melkchocolade, in ministukjes
300 g pure chocolade, in ministukjes
750 ml slagroom
1-2 el sinaasappellikeur, bijv.Cointreau
snuf kaneelpoeder
snuf kruidnagelpoeder
ook nodig: 3 kleine caquelons of hoge ovenschaaltjes voor de chocofondue, een groot rechaud, of 3 kleintjes, grillpan

Voorbereiden

Stap 1
Dit kan de ochtend van tevoren.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de druiven in trosjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Rooster 15 min. tot ze net licht geschroeid zijn.

Stap 3
Verwarm een grillpan goed heet voor. Bestrijk de stukken appel, peer en sinaasappel met wat olijfolie en grill 2 min. per kant. Grill de vijg voorzichtig een minuutje (enkel aan de binnenkant). Laat het fruit afkoelen en leg in een mooie ovenschaal. Zet afgedekt tot gebruik koel weg.

Bereiden

Begin hier 30 min. van tevoren mee. 

Stap 1
Verwarm de oven weer voor op 180°C. Zet het fruit afgedekt met aluminiumfolie in de oven en warm 10 min. op. Doe het fruit over in een serveerschaal en rasp er citroenschil en sinaasappelschil over.

Stap 2
Verwarm intussen de grillpan weer en rooster hierin de sneetjes vijgen- of notenbrood.

Stap 3
Verdeel intussen de chocolade per soort in een aparte kleine steelpan. Giet bij de melkchocolade en de pure chocolade elk 300 ml slagroom en bij de witte chocolade 150 ml slagroom. Verwarm heel zachtjes al roerend totdat de chocolade is gesmolten, maar laat niet koken. Breng de witte chocoladefondue op smaak met een scheut cointreau, de melkchocolade met wat kaneelpoeder en de pure chocolade met een snuf kruidnagelpoeder. Giet de fondues over in fonduepannetjes, steek de waxinelichtjes van de rechaud aan en zet de fondues op de rechaud.

Stap 4
Geef het fruit, de epoisse en het brood erbij.

Voorbereiden ± 15 min. / oven ± 15 min. / bereiden ± 20 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR

ruige chocoladefondue delicious.