nr.1 foodmagazine

5x geleipudding uit de voorraadkast

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gelatine ligt áltijd in onze keukenkast. Handig, want je kunt er last minute verrassende desserts mee maken. Last minute tussen aanhalingstekens, want je hebt een uur of vier nodig om je toetje op te laten stijven. Laat om dit proces te versnellen de vorm van tevoren ijskoud worden. We geven je hieronder 5 heerlijke dessert met geleipudding die je zo de voorraadkast uit tovert!

Bekijk ook eens welke 10 ingrediënten íedereen in z’n voorraadkast zou moeten hebben!

Als je de gelatine eerst oplost in lauwwarm water en daarna toevoegt aan een warm mengsel, lost alles goed op. Met 4 of 5 blaadjes gelatine op 500 ml vloeistof krijg je een zachte, ‘bewegende’ pudding, houd je van steviger, gebruik dan 6 blaadjes.

Yoghurt met gelatine en vanille met geroosterde pistachenoten of andere geroosterde noten.
Verwarm 250 g volle Griekse yoghurt, voeg de zaadjes uit 1 vanillepeul en los er 4 geweekte blaadjes gelatine in op. Roer er lekkere siroop door, bijv. vlierbloesemsiroop, en bestrooi met gehakte geroosterde nootjes.

Melkpudding met kardemom.
Verwarm 500 ml melk met 2-3 kardemompeulen en suiker naar smaak. Los er 4 geweekte blaadjes gelatine in op. Ook lekker: roer er wat sinaasappelrasp, cacaopoeder of fijngehakte pistachenoten door.

Sinaasappelpudding met gember.
Los 5 geweekte gelatineblaadjes op in 500 ml warm sinaasappelsap met suiker en geraspte verse gember naar smaak.

Peren-appelpudding met citroenrasp, steranijs en kaneel.
Verwarm het perenappelsap met de steranijs, kaneel en citroenrasp en los er 4 geweekte blaadjes gelatine in op.

Earl-greypudding met frambozen.
Verwarm 500 ml earl grey thee met suiker naar smaak en los er 4 blaadjes
gelatine in op. Voeg frambozen toe.

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS

jellypudding-delicious