nr.1 foodmagazine

11x kersttoppers

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar kerstinspiratie? Wij geven je 11 kersttoppers van het afgelopen jaar.  Van kalkoen met sherrysaus tot tarte tatin met peer, marsepein en chocolade. Uiteraard kan de geliefde grand sangria ook niet ontbreken!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens onze 7x feestelijke voorgerechten!

voor: tartaar van sint-jakobsschelpen met pata negra, citroenolie en lavasolie
tartaar van sint-jacobsschelpen delicious.
Sint-jakobsschelpen = zoet, pata negra = zout, citroenolie = fris, lavasolie = kruidig… en dat allemaal in een handomdraai op tafel!

dungesneden heilbot met pistache, venkelgroen, pistache-olie en limoen
dungesneden heilbot delicious.
Strooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe aan gerechten. Deze heerlijke dungesneden heilbot heeft strooisels van pistache, venkelgroen en limoen.

kalkoen met sherrysaus
kalkoen met sherrysaus delicious.
Op zoek naar een heerlijk gebraad voor de feesttafel? Culinair redacteur Dosia deelt dit malse kalkoen recept met sherrysaus! Dosia: ‘Laat de sherry meekoken voor een stevige basissmaak en roer er op het laatst nog een scheutje door. Dan blijf je de smaak van de sherry proeven!’

tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
tarte tatin met peren, marsepein en chocolade delicious.
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!

spruitjes uit de oven met rodewijn-tijmboter
spruitjes
Spruitjes zijn niet weg te denken uit de Hollandse keuken. Deze geroosterde spruiten smaken heerlijk bij een vleesgerecht. Een simpel bijgerecht met maar 5 ingrediënten.

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel
gevulde kwartel - delicious
Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!

gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten
truffelreep delicious.
Zout en chocolade blijft een magische combinatie! Wij geven je deze gezouten truffelreep met amarene kersen & karamelnoten.

wortelsalade met krokante polenta en pestodressing

Deze heerlijke salade zit vol wortel. De krokante polenta, pestdressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!

3x kerstsangria
grand sangria delicious.
Niets feestelijker dan je gasten ontvangen met een paar karaffen vol aantrekkelijke sangria die ze zelf kunnen bijschenken. Zo komt iedereen direct in de juiste Xmas-mood!

zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse
zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse delicious.
Chefkok Alain Caron maakt voor ons een zeebaars en schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse. Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel!

gekarameliseerde kweepeer met monbazillac en kaas

De perfecte manier om een diner af te sluiten is met gekaramelliseerde kweepeer met monbazillac en 2 kazen. Dit recept van Janneke Phillipi is van tevoren te maken, dus: no fuss!

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.