kruidnoten met chocolade en marsepein

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje.

Groter uitpakken? Maak dan deze speculaastaart met amandelen!

kruidnoten met chocolade en abrikozen-mandarijnmarsepein

gebak | 40 stuks

1x chocoladedeeg (zie tweede recept hieronder)
1 tl gemalen kaneel

vulling
100 g abrikozen, in stukjes
100 g marsepein, in stukjes
rasp van 2 (bio)mandarijnen

Stap 1
Maak het chocoladedeeg (pag. 126) en voeg de kaneel toe. Laat het deeg rusten.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Stap 3
Maal voor de vulling in een kleine keukenmachine of het pureerbakje van de staafmixer de abrikozen met de marsepein en de mandarijnenrasp tot een grove pasta.

Stap 4
Vorm balletjes van 10 g van het deeg (de grootte van een kleine bitterbal). Druk ze plat en leg op het midden van elk een kleine theelepel vulling. Vorm weer balletjes en leg ze op het bakblik. Bak de kruidnoten 25-30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de kruidnoten afkoelen op het bakblik.

Bereiden ± 30 min. / rusten minimaal 30 min. tot 1 nacht / oven ± 30 min.

basisdeeg met chocolade

110 g zachte boter
150 g lichtbruine basterdsuiker*
50 ml melk of karnemelk
220 g bloem, gezeefd + extra voor bestuiven
30 g cacaopoeder
4 tl bakpoeder (10 g), gezeefd
4 tl kaneelpoeder (10 g)
2 tl nootmuskaatpoeder (5 g)
2 tl kruidnagelpoeder (5 g)
2 tl gemberpoeder (5 g)
½ tl gemalen witte peper (3 g)

Doe boter, suiker en ¼ tl zout in een kom en klop romig met de mixer. Voeg melk, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en alle specerijen toe en kneed tot een stevige bal. Druk de bal plat tot een schijf en laat ingepakt in plasticfolie minstens 30 min. maar liever een hele nacht in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg rust, hoe beter de smaak
zich ontwikkelt.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

De mooiste én lekkerste delicious. chocoladeletters koop je exclusief bij hudson’s bay! Je kunt ze ook hier bestellen. Dan bezorgt de pakjespiet ze gewoon bij je thuis!

kruidnoten met chocolade

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze