nr.1 foodmagazine

omelet met zalm en rucola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!

Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!

omelet met zalm en rucola

ontbijtgerecht (4-6 personen)

3 eieren
125 ml crème fraîche
125 g (warm)gerookte zalmfilet
50 g rucola
rasp van 1/2-1 (biocitroen)
4 el olijfolie

Voorbereiden: kan 1-2 uur van tevoren. Klop eieren los met 1 flinke el crème fraîche en zout en peper naar smaak. Bewaar het eimengsel afgedekt in de koelkast. Verwijder het vel van de zalmfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast.

Bereiden: hak de helft van de rucola grof en meng samen met de citroenrasp door het eimengsel. verhit de olie in 2 koekenpannen. Bak van het eimengsel 4-6 kleine omeletjes.

Beleg elk omeletje met de rest van de rucola, de zalmfilet en een schepje crème fraîche. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en klap de omeletjes dubbel. Steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze op een schaal.

Variatie: vervang de zalmfilet door een plak parmaham.

Voorbereiden ± 1o min. / bereiden ± 25 min.

RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI, ERIC VAN LOKVEN PRODUCTIE ELLEN VAN MOL 

Een special vol recepten waar je je helemaal goed van gaat voelen. Deze delicious. Feel Good editie bestel je in onze webshop voor jezelf of om cadeau te doen. 

omelet met zalm