pijlinktvis met chili-limoenolie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De perfecte opening voor een feestelijk diner is dit gerecht met geroosterde pijlinktvis. Serveer het met frisse chili-limoenolie. 

Mister Kitchen legt uit hoe je een inktvis schoonmaakt in 8 stappen. 

geroosterde pijlinktvis met chili-limoenolie

voorgerecht |4 personen

500 g pijlinktvis
sap en rasp van 2 (bio)limoen
1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 ingemaakte citroen*, pulp verwijderd, schil fijngesneden
4 el olijfolie
1/2 bosje koriander, blad grof gesneden

voorbereiden: kan de ochtend van tevoren. Maak de inktvis schoon: trek voorzichtig de kop met de tentakels van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijf vanbinnen schoon, verwijder ook de harde balein en snijd de kop van de tentakels. Spoel alle delen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Meng het limoensap- en rasp met de rode peper, knoflook, gezouten citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de lijfjes en de tentakels door de limoen- pepermarinade. Marineer de inktvis afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.

Bereiden: begin 20 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200C Spreid de inktvis uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 6-8 min. gaar. Leg ze op een schaal en besprenkel met extra olijfolie. Bestrooi met de koriander.

*in zout ingemaakte citroenen koop je bij goed gesorteerde supermarkten, meditarrane en midden-oosterste winkels.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN M.M.V. BYMOLLE.COM LINNENGOED

visboekBen je dol op vis, schaal- en schelpdieren? Bestel dan snel delicious. hét visboek! Boordevol lekkere recepten, tips en tricks. Ook leuk om cadeau te doen!

pijlinktvis met cili-limoenolie - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze