nr.1 foodmagazine

galette met lamsgehakt & paprika

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Je hebt geen vorm nodig voor deze galette met kruidig lamsgehakt, geroosterde paprika en een heerlijk romige bechamelsaus. De verkruimelde feta en gehakte pistachenoten geven frisheid en crunch.

Zo maak je een hartige galette met geroosterde tomaten en prei…

galette met lamsgehakt & paprika

hoofdgerecht | 4-6 personen

25 g boter
3 el bloem
200 ml melk
¼ tl gemalen nootmuskaat
75 g feta, verkruimeld
1 el olijfolie, om in te bakken
1 ui, geraspt
300 g lamsgehakt
1 teen knoflook, geperst
1 pot geroosterde paprika (465 g), driekwart in lange repen, rest in stukjes
½ tl gemalen kaneel
3 eidooiers
1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg *
35 g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt

Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak een bechamelsaus: smelt de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer 2-3 min. Klop geleidelijk de melk erdoor, breng aan de kook en laat de saus onder
voortdurend roeren 3-4 min. binden. Neem van het vuur en roer er wat zout en peper, de nootmuskaat en 50 g van
de feta door. Dek het oppervlak af met plasticfolie en zet tot gebruik weg.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur ± 5 min. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak ± 5 min. Giet dan zoveel mogelijk vet af en roer de paprikastukjes en de kaneel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.

Roer 2 eidooiers door de bechamelsaus. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Schep het gehaktmengsel in het midden (houd 5 cm van de rand vrij) en daarop de bechamelsaus. Bestrijk de rand met wat ei en sla naar binnen. Bestrijk de rand weer met ei, druk iets aan. Rol de reepjes paprika op en zet ze in de saus. Bak
in de oven gaar in 45-50 min. Dek evt. af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Neem uit de oven en laat ± 10 min. rusten voor het aansnijden. Bestrooi met de rest van de feta en pistachenootjes.
Lekker met venkelsalade.

Bereiden ± 35 min. / oven 45 min. / rusten ± 10 min.

* Tante Fanny vers quiche- en taartdeeg is geschikt voor zoet en hartig gebak. Het deeg – aan één stuk – is bakklaar uitgerold op bakpapier. Het deeg is lactosevrij, geschikt voor vegetariërs en bevat geen smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en geharde vetten. Meer informatie en recepten? tantefanny.nl

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE, STYLING ,BEREIDING STUDIO PHILIPPI

bakboek

Nog veel meer bakinspiratie vind je in delicious. hét bakboek! Bestel het snel in de webshop voor jezelf of om cadeau te doen!

galette met lamsgehakt
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!