nr.1 foodmagazine

Alles over noedels: welke soorten gebruik je wanneer?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Welke soort noedels gebruik je voor ramen? En welke soort is het lekkerst in een salade? Wat is het verschil tussen udonnoedels en sobanoedels?  In dit mini-noedel-dossier lees je alles over noedels bereiden en combineren.

Maak meteen dit noedelgerecht met tofoe, hoisin en paksoi.

Zo bereid je verschillende noedelsoorten

 

noedels bereiden

Soort Kooktijd Lekker Te koop bij
Rijstnoedels: ook wel rijstvermicelli of mihoen. Van rijst gemaakt. 3-5 min. daarna koud spoelen. In de wok met groente en smaakmakers Toko, supermarkt, natuurwinkel of online
Glasnoedels: ook wel glasvermicelli, soe oen of laksa. Gemaakt van mungbonen. 30 min. weken In soepen, in roerbakgerechten, in vullingen Toko, supermarkt, natuurwinkel of online
Tarwenoedels: ook wel mie, bami, Chinese mie. Gemaakt van tarwe. 5-7 min. koken, daarna kort roerbakken of in een soep. In soepen of roerbakgerechten Toko, supermarkt, natuurwinkel of online
Eiernoedels: eiermie, Chinese mie. Gemaakt van tarwe en ei. 4-8 min. koken, afhankelijk van de dikte van de noedels Roergebakken met groente, vis, vlees en ei Toko, supermarkt, natuurwinkel of online
Udon: dikke noedels gemaakt van tarwe. 3 min. koken In lichte soepjes, roerbakgerechten en salades (koud ook lekker) Toko, supermarkt, natuurwinkel of onine
Ramen: van tarwe. 3-4 min. koken In de fameuze ramen (noedelsoep) en in roerbakgerechten Toko, supermarkt of online
Somen: dunne noedels van tarwe met olie. 3 min. koken dan afspoelen met koud water tegen het plakken Japanners eten ze met koude saus (zoals soja-kombusaus) in de zomer en ’s winters in bouillon Toko, supermarkt of online
Soba: van boekweit en soms tarwe, water en zout. 4-6 min. koken Notig van smaak, lekker in salades, soepen en roerbakgerechten Toko, supermarkt, natuurwinkel of online.
Groene-theenoedels: van boekweit, tarwe en groene thee (matcha poeder) 5-6 min. koken Vooral koud lekker, met een sojadressing Toko, natuurwinkel of online.

In Azië zijn noedels razend populair en bij ons óók: dandan-noedels

dandan noedels | delicious

dandan-noedels

In Azië zijn noedels razend populair en bij ons óók! Tip: ga een keer naar een goede Aziatische supermarkt, haal een tas vol spannende Chinese smaakmakers en maak deze dandan-noedels. Superlekker en snel klaar.

>> naar recept

 

Bron: tokowijzer & aziatischeingredienten

 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

geroerbakte zalm