gekruide lamsburger met perenjam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam. 

Kijk voor meer inspiratie op deliciousmagazine.nl/jam

gekruide lamsburger met perenjam

lunch- of hoofdgerecht (4 personen)

500 g lamsgehakt
3 el delicious.rub voor bij vlees
3 el olijfolie
4 hamburgerbroodjes
2 kropjes little gem, in partjes
2 groene tomaten, in plakjes
1 rode ui, in halve ringen
3 el delicious.jam peer + specerijen
delicious.groentechips, voor erbij

Meng het gehakt met 2 el van de delicious.rub en zout naar smaak. Vorm van het gehakt met vochtige handen 4 stevige burgers. Bestrooi de burgers met de rest van de rub.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamsburgers in 8-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie 5 min. rusten.

Halveer de broodjes horizontaal. Leg ze, eventueel in 2 porties, op het snijvlak in het hete burgervet en bak in 1-2 min. knapperig.

Leg de sla met de burgers op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de tomaat, ui en delicious.jam erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een prikker door. Leg de burgers op 4 borden en geef er wat delicious.groentechips bij.

Bereiden ± 30 min.

RECEPT, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI 

gekruide lamsburger met perenjam delicious. burgers