nr.1 foodmagazine

plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een feestje? Picknick? Of gewoon zin in iets lekkers? Maak deze prachtige plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta. Hij smaakt net zo rijk als hij eruit ziet. 

Maak ook eens deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

plaattaart met vijgen, rode ui & ricotta

hoofdgerecht | 4 personen | v

2 el olijfolie
500 g rode uien, in ringen
3 eieren
250 g ricotta
1 tl honing
1 el tijmblaadjes
4 vijgen, in stukken
150 g blauwaderkaas van geit
en/of schaap, grof verkruimeld
1  vel bladerdeeg ter grootte van een bakplaat
75 g rucola

Verwarm de oven voor op 200ºC

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar.

Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Spreid een vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over het bladerdeeg. Schenk het ricottamengsel erover.

Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar. Garneer eventueel met de rucola en serveer warm of koud.

DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS. BEELD ZELFSPOT

bakboekVoor meer bakinspiratie bestel je snel delicious. hét bakboek in onze webshop. Ook leuk als culi-cadeau!

plaattaart met vijgen

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.