nr.1 foodmagazine

crostini’s met vijgenstroop en cocktails met gembersap

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Melvita heeft twee nieuwe pareltjes: vijgenstroop en gembersap. Een lekkere kennismaking? De stroop is perfect als finishing touch van verrassende crostini’s en het sap als smaakmaker van verrukkelijke mocktails en cocktails.

crostini met vijgenstroop en blauwe kaas-ricottadip  

hapje (6-8 personen)

1 kleine bol knoflook± 100 ml olijfolie
1 bakje ricotta
100 g zachte blauwe kaas
2 el geroosterd sesamzaad
2 el heel lijnzaad
1 el citroentijmblaadjes
zuurdesembrood, ongesneden
100 ml hazelnootolie
vijgenstroop Melvita

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Doe ze in een ovenvast bakje, schenk er zoveel olijfolie bij dat ze net onder staan. Pof ze in 10-15 min. gaar. Laat afkoelen, plop de teentjes uit de velletjes en roer door de olie.

Roer intussen de ricotta los, meng met de blauwe kaas, het sesamzaad, lijnzaad en de citroentijm en besprenkel met wat knoflookolie.

Snijd het zuurdesembrood in sneetjes. Rooster ze goudbruin onder de grill of in een grillpan. Besprenkel royaal met de vijgenstroop en hazelnootolie. Serveer de vijgencrostini bij de dip of schep wat van het mengsel op de crostini.

Bereiden ± 20 min. 

wodkacocktail of mocktail met gembersap en sinaasappelkardemomsiroop

drankje (1 cocktail of mocktail)

600 ml sinaasappelsap
6 el suiker
3 kardemonpeultjes, geplet
30 ml gembersap Melvita
25 ml cointreau
75 ml wodka
spa rood
ijsblokjes

Doe het sinaasappelsap met de suiker en kardemonpeultjes in een kleine steelpanen kook op laag vuur in tot de helft.

Meng voor de cocktail het gembersap, de cointreau en wodka en breng op smaak met wat van de sinaasappel-kardemomsiroop (je houdt over voor nog meer cocktails) en maak af met spa rood en ijsblokjes.

Meng voor de mocktail het gembersap met spa rood en sinaasappel-kardemomsiroop naar smaak en ijsblokjes. Voeg eventueel een scheutje citroensap toe.

Bereiden ± 15 min.

DELICIOUS. SAMEN MET MELVITA FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI RECEPTEN MERIJN TOL BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Bestel hier het jubileumnummer dat geheel in het teken staat van 10 jaar delicious.!

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

vijgenstroop