nr.1 foodmagazine

ei gevuld met avocadocrème en garnalen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!

Zo maak je gevulde tomaten met kruidige citroenrisotto…

gevuld ei met avocadocrème en garnalen

borrelhapje (8 stuks)

4 eieren
1 kleine rijpe avocado
sap van ½ limoen
50 g Hollandse garnalen
1 el tuin- of rucolakers, geknipt
ook nodig: spuitzak met kartelmondstuk van 1 cm Ø

Kook de eieren in 7 min. hard. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooier eruit.

Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met het limoensap. Prak de helft van de eidooiers erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper. Schep de avocadocrème in de spuitzak.

Leg de halve eieren op de bolle kant op een schaal. Spuit de avocadocrème in de eiholtes. Bestrooi met de garnalen, tuin- of rucolakers en peper naar smaak. Evt. kun je de rest van de eidooiers verbrokkelen en nog over de halve eieren strooien.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

De mooiste hapjes serveer je op de mooiste plank. Deze delicious. plank is gemaakt van duurzaam beukenhout uit de bossen van Staatsbosbeheer. 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

avocadocrème