snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed. 

Maak optimaal gebruik van de appeloogst en verwerk ze in één van deze appelrecepten…

snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop

gebak (8 personen)

375 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
50 g zachte boter
1 eidooier
70 g amandelmeel
1 tl vanillepasta
150 ml vloeibare honing
2 (bio)appels, in dunne schijfjes
1 takje rozemarijn, naaldjes geplukt
yoghurt of geklopte slagroom, voor erbij

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap van ± 3 mm dik. Snijd er met behulp van een groot bord een cirkel uit van ± 30 cm Ø. Leg de deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en eidooier met het amandelmeel, de vanille en 2 el honing in een kom en roer met een pollepel tot een glad mengsel.

Bestrijk de deeglap hiermee en leg de appelschijfjes erop. Sprenkel er 4 el honing over. Bak in ± 25-30 min. goudbruin en knapperig.

Breng de rest van de honing met de rozemarijn op laag vuur bijna tegen de kook aan. Roer regelmatig. Sprenkel over de taart. Lekker met slagroom of Griekse yoghurt.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE GERECHTEN BRETT STEVENS STYLING GERECHTEN KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

bakboek

Nog veel meer bakinspiratie vind je in delicious. hét bakboek. Doe het cadeau aan een bakfanaat of koop het lekker voor jezelf!

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze