spicy kalkoen met paksoi en limoenrijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fris, een beetje spicy en lekker knapperig! Deze spicy kalkoen staat binnen no time op tafel. De limoenrasp geeft tijdens het na-stomen smaak af aan de rijst en maakt het gerecht zo extra fris. Enjoy!

Meer heerlijke Aziatische gerechten uitproberen? Klik dan hier voor meer inspiratie!

spicy kalkoen met paksoi en limoenrijst

hoofdgerecht | 4 personen

300 g witte rijst
4 (shanghai) paksoi
3 (bio)limoenen
2 el zonnebloemolie
400 g kalkoen of kipdijfilet, in reepjes
150 g maïs (restje gekookt, of uit blik)
150 ml delicious.BBQ-saus mild
2 takjes munt, blad in reepjes
2 tl zwart sesamzaad

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de paksoi in de lengte in kwarten, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Boen de limoenen schoon, droog en rasp de groene schil eraf. Halveer de limoenen.

Verhit de wok goed heet voor. Voeg de olie toe. Schep de kalkoenreepjes erdoor en bak op hoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en houd warm. Leg dan de paksoi om en om in de wok en bak 3 min. Schep voorzichtig regelmatig om. Voeg de kalkoen weer toe samen met de mais en helft van de delicious.saus en smoor de groenten in 6 min. beetgaar.

Giet de rijst af. Meng de limoenrasp door de rijst en leg een deksel op de pan zodat de rijst warm blijft. Breng op smaak met het sap van 1-2 halve limoenen.

Schep de limoenrijst op de borden. Verdeel de kalkoen met de paksoi erover en leg de rest van de limoen erbij. Bestrooi met de munt en het sesamzaad. Geef de rest van de delicious.BBQ-saus er apart bij.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Bestel delicious. BBQ saus mild (of een van de andere soorten) hier in de webshop. Daar vind je ook smaakmakers en andere producten.

spicy kalkoen