nr.1 foodmagazine

eggs benedict met real english muffins

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Geen beter ontbijt dan eggs benedict: ham of bacon met gepocheerd ei en een gulle lepel hollandaise. En dat op een Engelse muffin, een rond gistbroodje dat in de pan is gebakken. Maak ze zelf, direct uit de pan zijn ze het állerlekkerst!

Het ideale huwelijk tussen een muffin en een croissant is de cruffin! Zo maak je er een!

eggs benedict met real english muffins

(± 12 stuks)

225 ml melk
6 g gedroogde gist
1 tl suiker
450 g bloem
maïsmeel, om te bestuiven
55 g boter
ook nodig: uitsteekvorm van 7 cm Ø

Verwarm de melk tot lauwwarm, voeg de gist en suiker toe en roer door. Laat op een warme plaats ± 15 min. staan tot het begint te schuimen.

Zeef de bloem met 1 tl zout boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het gistmengsel erin en roer vanuit het midden tot een zacht deeg. Kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is.

Vet een kom in met olie, leg het deeg erin en dek af met plasticfolie. Laat het deeg op een warme plaats ± 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Neem het deeg uit de kom en rol het voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik. Steek met de uitsteekvorm rondjes uit het deeg.

Leg de muffins met genoeg tussenruimte op een ingevette bakplaat en laat nog 30 min. rijzen. Bestuif de muffins door een zeefje met wat maïsmeel.

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de muffins erin gaar, ± 7 min. aan beide zijden.

Bereiden ± 40 min. / bakken ± 15 min. / wachten ± 1 uur en 45 min.

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE THE BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE FOTOGRAFIE ISTOCK E.A.

Een écht verwenontbijt is pas compleet met een lekkere kop delicious.thee of delicious.koffie, en een croissantje met delicious.jam of delicious.chocopasta.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

eggs benedict