nr.1 foodmagazine

raw cheesecake met abrikozen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het zoet in deze raw cheesecake komt van abrikozen, dadels en rauwe honing. Cashews geven een extra romige smaak en maken de taartvulling fluweelzacht.

Neem deze zelfgemaakte noten-zadenrepen mee naar het werk of eet als tussendoortje!

raw cheesecake met abrikozen

gebak of nagerecht (8-10 personen)

500 g gedroogde abrikozen + extra om te garneren
sap en rasp van 1 (bio)sinaasappel
sap en rasp van 1 (bio)citroen
300 g ongebrande cashewnoten
300 g kokosolie
175 g rauwe honing* + extra om te garneren
snuf zout
ook nodig: springvorm van ± 20 cm Ø, bekleed met plasticfolie

bodem
300 g amandelen
300 g ontpitte dadels
40 g geschaafde kokos + extra om te garneren

Snijd de abrikozen in vieren en laat ze ± 1 uur weken in het citrussap. Week ook de cashews 1 uur in ruim water. Schep de kokosolie in een kom en bewaar de olie tot gebruik in de vriezer.

Voor de bodem: gebruik de pulseknop van de keukenmachine om de amandelen, dadels en kokos grof te malen. Verdeel over de bodem van de vorm en druk goed aan.

Giet de cashews af en maal ze samen met het weeksap van de abrikozen in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg de abrikozen, citrusrasp, honing en het zout toe. Snijd de kokosolie in stukjes en voeg ook toe. Draai alles tot een egale massa en verdeel over de bodem. Laat in de koelkast opstijven.

Garneer vlak voor het serveren de taart met de extra geschaafde kokos, de abrikozen en wat honing.

* Rauwe honing is onverhitte en onbewerkte honing, te koop bij natuurwinkels of rechtstreeks bij imkers.

Bereiden ± 25 min. / weken ± 1 uur.

PRODUCTIE EN RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

bakboekMeer bakinspiratie vind je in delicious. hét bakboek! Bestel dit boek en alle andere delicious. boeken en producten hier in onze webshop!

 

raw cheesecake met dadels & abrikozen