nr.1 foodmagazine

power worteltaart

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Snak je af en toe naar iets zoets, maar wil je daarvoor je gezonde lifestyle niet laten varen? Kies dan voor gerechten die gezoet zijn met gedroogd fruit of palmsuiker, zoals deze power worteltaart.

ook deze wortelkoekjes met harissayoghurt!

power worteltaart

gebak | 12 personen

3 eieren
150 g palmsuiker*
175 ml olie of gesmolten kokosolie*
185 g volkorenmeel (of speltmeel*, of een mix van haver-, spelt- en boekweitmeel)
2 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
1 zakje vanillesuiker, of merg van 1 vanillestokje
2 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder (jahé)
150-200 g geraspte wortel + 100 g julienne ** van wortel
60 g rozijnen
60 g gekonfijte cranberry’s*+ extra voor erover
100 g walnoten, grof gehakt + extra voor erover
75 g kristalsuiker
ook nodig: springvorm van 24 cm doorsnee, ingevet, bodem met bakpapier bedekt

glazuur
75 g boter
100 g stevige roomkaas, kamertemperatuur
150 g oerzoet*, gezeefd

Verwarm de oven voor op 180C. Klop met de mixer de eieren en suiker in een ruime kom lichtbruin en schuimig en totdat het volume zeker verdubbeld is. Dit duurt +- 10 min. Klop er snel de olie door.

Zeef het meel en bakpoeder boven de kom en schep het met de vanillesuiker dan snel en luchtig met een spatel door het eimengsel.

Schep de specerijen, 1/4 tl zeezout, de wortelrasp, de gedroogde vruchten en noten erdoor en doe het beslag in de vorm.

Bak de taart in het midden van de oven in 50-55 min. gaar of tot een in het midden gestoken satéprikker er droog uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verwarm 150 ml water met de kristalsuiker en laat, als de suiker is gesmolten, kort op hoog vuur koken. Voeg de worteljulienne toe en laat op laag vuur nog 5 min. koken. Laat ze in de siroop afkoelen. Neem de wortelreepjes uit de koude siroop en laat op keukenpapier uitlekken.

Klop de zachte boter met de mixer echt luchtig in 10 min. Voeg dan de roomkaas en het oerzoet toe en klop het er goed door. Laat het glazuur in de koelkast 30 min. rusten, het stijft dan ook op. Bestrijk de goed afgekoelde taart met het glazuur.

Versier de taart met de gesuikerde wortelreepjes, evt. cranberry’s en walnoten.

*Palmsuiker, oerzoet, kokosolie, speltmeel en gekonfijte cranberry’s zijn bij natuurwinkels te koop.

** Julienne gesneden betekent heel dun gesneden reepjes.

Bereiden+- 50 min. / oven +- 55 min. / afkoelen +- 3 uur

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINGE PIETROWSKI

bakboek

Nog veel meer bakinspiratie vind je in delicious. hét bakboek! Je bestelt het hier in onze webshop.

power worteltaart recept