de lekkerste bloemkoolrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bloemkool is een groente die niet weg te denken is uit de Hollandse keuken. Maar je kunt hem op heel veel verschillende manieren bereiden en op smaak brengen. Hier vind je inspiratie en verschillende bloemkoolrecepten…

Bekijk ook dit lijstje met de lekkerste appelrecepten!

de lekkerste bloemkoolrecepten

couscous van bloemkool met amandel en bosui
Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan extra groente aan je maaltijd toe te voegen en kinderen aan hun vitaminetax te laten komen.

bloemkool met chili en fusilli
Pittige pasta met geroosterde bloemkoolroosjes. Een fijne doordeweekse maaltijd die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt (en aankunt).

pizza met kerrie, bloemkool en groene peper
Deze pizza heeft een bodem van naanbrood. De kurkuma en kerrie versterken de Indiase smaken van het gerecht. Verdeel er vlak voor het serveren wat muntblaadjes over.

soep van bloemkool en rucola met mascarpone
Gooi van bloemkool de stronk en bladeren niet weg maar maak Jannekes heerlijke soep met restjes bloemkool, mascarpone en rucola. Met de rest van de mascarpone kan je ook nog een lekker toetje maken!

bloemkoolzoetzuur
Dit friszure, aromatische bloemkoolzoetzuur is een heerlijke smaakmaker op een sandwich. Begin een dag vantevoren met dit recept.

koteletten met uiensaus en bloemkoolgratin
Iedereen kent de klassieke bloemkool met een kaassausje. Maar maak ook eens bloemkool in de oven met een kruidige kaasgratin met mosterd en laurier.

TEKST ROOS VOLKERS BEELD BRETT STEVENS

Breng groente eenvoudig op smaak met de delicious. groenterub! Bestel de rubs (en andere producten) snel en makkelijk hier in de webshop.

bloemkoolrecepten