nr.1 foodmagazine

bananenbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert! 

Heb je deze chocoladetaartjes met banoffee al eens geprobeerd?

bananenbrood

1 brood

240 g zachte boter
200 g suiker
2 geklopte eieren
2 (over)rijpe bananen, geprakt
225 g zelfrijzend bakmeel*
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
1/2 tl kaneel
ook nodig: ingevette cakevorm (24 cm)

Klop de boter en de suiker in 10 min. tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe en mix glad. roer de bananen erdoor. Spatel luchtig het zelfrijzend bakmeel, de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor en schep in de cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven in 50-60 min. gaar op 180ºC. Laat 10 min. staan, neem uit de vorm en laat afkoelen.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 1 uur

 

BEELD EN RECEPTUUR KOMEN UIT DELICIOUS. HÉT BAKBOEK

bakboek

Voor meer bakinspiratie bestel je hier delicious. hét bakboek! Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis.

bananenbrood