nr.1 foodmagazine

hoemoes kerrie met avocado, lente-ui en ei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui. 

Probeer ook deze spicy falafelspiesjes met harissayoghurt!

Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah

bijgerecht | 4 personen | v

1 bosje lente-ui
2 el amandelen, geroosterd
2 el hazelnoten, geroosterd
½ el venkelzaad
½ el komijnzaad
½ el anijszaad
½ el korianderzaad
optioneel: 3 el geroosterde kikkererwten (kant en klaar)
1 bakje Maza hoemoes kerrie
2 kleine rijpe avocado’s, in plakjes
4 eieren, gekookt
Voor erbij: krokante pitadriehoekjes

Gril de lenteuien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.

Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.

Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.

Snijd de avocado’s in plakjes.

Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.

Bereiden ± 20 min

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

DELICIOUS. IN SAMENWERKING MET MAZA BEELD ZELFSPOT

Laat je inspireren door keukens over de hele wereld. Bestel delicious. proef de wereld! hier in onze webshop.

 

hoemoes kerrie s