nr.1 foodmagazine

sorbet van rode wijn en aardbei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niet zomaar sorbetijs met aardbeien, maar een écht sterrenijsje. Maak gerust een dubbele portie. Deze sorbet van rode wijn en aardbei is namelijk binnen een mum van tijd op!

Zo maak je sorbet van vanille en nectarine!

sorbet van rode wijn en aardbei

nagerecht | 4 personen

500 g aardbeien, schoongemaakt
150 ml Portugese rode wijn, bijv. Castelo Rodrigo Touriga nacional, gekoeld
150 g rietsuiker
2 (bio)citroenen, 1 geperst
ook nodig; ijsmachine*, fijne zesteur*

Pureer 300 g van de aardbeien met de wijn, suiker en het sap van een 1/2 citroen.

Bereid de ijsmachine voor volgens de instructies van de handleiding. Schep de aardbeien-wijnpuree erin. Laat de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 35-40 min. draaien of tot het sorbetijs mooi compact en luchtig is.

Snijd de resterende aardbeien in partjes, zet tot gebruik in de koelkast. Schep het smeuïge ijs in glaasjes, verdeel de aardbeienpartjes erover. Trek met de zesteur schilletjes van de citroen boven de glaasjes en serveer direct.

Bereiden ± 30 min. / invriezen ± 40 min. met machine, 4 uur zonder, in de vriezer.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Voor meer kookinspiratie bestel je hier in de webshop de nieuwste delicious. editie. 

sorbet van rode wijn