sliptong met mosterd-peterselieboter

Maak een dubbele portie mosterd-peterselieboter en bewaar in de diepvries. Het is niet alleen lekker bij sliptong maar ook bij gegrild vlees of forelpakketjes van de barbecue.

Deze schelvis met vanillevinaigrette moet je ook écht eens proberen!

sliptong met mosterd-peterselieboter

hoofdgerecht | 4 personen

1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 el kruidenmosterd + 3 tl extra
4 el krulpeterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 (bio)citroen, schil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes
2 el notenolie
3 el volle boerenyoghurt
1 kropsla, blaadjes gescheurd
4 grote sliptongen of 8 kleine

Kook de aardappelen in een klein laagje water met zout afgedekt in 25-30 min. goed gaar. Giet bijna al het kookvocht (er mogen nog een paar eetlepels in blijven) af, voeg op het vur nog 50 g boter, 1 el van de mosterd en de helft van de peterselie toe en stamp er een fijne puree van.

Prak ondertussen 2 tl van de mosterd, de knoflook, rest van de peterselie en 1 tl citroenrasp door de 75 g romig geroerde boter. Vorm er met behulp van een stukje plasticfolie een rolletje van en leg in de vriezer tot gebruik.

Klop een dressing van 1½ el citroensap, 1 tl mosterd, de olie en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de sla in een schaal en schenk de boerenyoghurtdressing erover.

Smelt in 2 grote (antiaanbak)koekenpannen de rest van de boter. Bestrooi de sliptongetjes met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant goudbruin en net gaar.

Snijd de boter in 8 plakjes. Leg de sliptongetjes op 4 borden en leg de boterplakjes op de vis. Serveer met de puree en kropsla.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

delicious. het visboekDol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshop. Het staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren. 

sliptong