jelly van rosé, vermout en rood fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Siroop is zo gemaakt. En moeilijk is het ook niet. In feite is het half vocht, dat kan water zijn, en half suiker.Oh mensen, de mogelijkheden zijn onbeperkt en wat je ermee kunt maken ook . Want siroop is niet alleen lekker als limo met bruiswater, in een cocktail of over ijs, ik maak er ook razend bijzondere toetjes mee! Heb je al zin in deze jelly met rosé? Liefs, Yvette

Zo maak je de grapefruit-gin-jelly van Trudelies!

vermout-roséjelly met rood fruit

nagerecht (6-8 personen)

12 blaadjes gelatine
200 g suiker
500 ml rode vermout
500 droge rosé
500 g Hollands rood fruit: herfstframbozen,
rode bessen, bramen en kleine aardbeien
evt. ook eetbare bloemen
ook nodig: schaal (inh. 1 l)

Week de gelatine in een kom met ruim koud water.

Verwarm voor de siroop de suiker al roerend met de vermout en de rosé en laat alles zachtjes iets inkoken. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en laat ze oplossen. Laat even staan zodat het verder kan afkoelen tot lauwwarm.

Maak het fruit schoon. Giet het vermoutrosémengsel in de schaal. Voeg het fruit en eventueel de bloemen toe. Tik de kom kort op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. Laat de jelly afgedekt met plasticfolie in de
koelkast zeker 4 uur opstijven.

Vul een teiltje warm water om de jelly te lossen. Houd de schaal heel even in het water zodat de kom warm kan worden. Niet te lang, dan smelt de jelly en pas op dat het water niet ín de kom loopt, dan smelt de jelly ook! Haal de schaal als de randen loskomen uit het water. Zet een bord omgekeerd op de schaal. Draai de hele boel om en als het
goed is, glijdt de jelly nu langzaam uit de vorm. Gaat het nog niet, houd de kom dan nog een keertje in het water.

Bestrooi de jelly evt. nog met eetbare bloemen. Serveer daarna direct en geef er (natuurlijk!) een glas koele rosé bij.

Bereiden ± 30 min. / opstijven ± 4 uur.

TIP  Vanaf 4 september kun je weer kijken naar een nieuw seizoen ‘Koken met Van Boven’ op NPO 2!

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER

Wil je alle toetjes van Yvette maken? Bestel dan snel delicious. 9 hier in de webshop!

rosé