courgettesoep met zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!

frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes

hoofdgerecht | 4 personen

150 g zalmfilet
1 sjalot
2 citroenen
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 courgettes, in blokjes
1 l groentebouillon
8 kleine broodjes
125 ml crème fraîche
75 g jonge kaas, geraspt
1 lente-ui, in ringetjes
3 el tuin- of rucolacress, van het bed geknipt

Snijd de zalmfilet en de sjalot in dunne reepjes. Verdeel over de bodem van een diep bord. Knijp er 1 citroen boven uit, schep om en dek het bord af met plastic folie. ‘Gaar’ de zalm afgedekt 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak 5 min. op laag vuur zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.

Snijd intussen de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Meng de crème fraîche met de kaas, lente-ui, zout en peper naar smaak. Vul de broodjes ermee. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 6 min. goudbruin.

Pureer intussen de soep met de staafmixer grof; zorg dat de soep ook wat blokjes courgette heeft voor een lekkere bite. Voeg het sap van de laatste citroen met peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Leg de zalmfilet met de sjalot in de soep. Bestrooi met de cress en serveer met de gratinbroodjes.

Bereiden ± 30 min. / wachten ± 1 uur / oven ± 6 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

courgettesoep-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze