nr.1 foodmagazine

zo maak je een perfecte biscuitrol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aan het bakken van een perfecte biscuitrol hangt, zeg maar, een driesterrenimago qua moeilijkheid. Maar nu niet meer! Maak de biscuitrol van Hidde de Brabander eens: hij heeft geweldige banketbakkerstips om een dun, luchtig, maar toch flexibel biscuitdeeg te maken dat je easy kunt oprollen, zonder dat het barst. De vulling is super simpel en lekker fris.

Wil jij ook de allerlekkerste banketbakkersroom maken? Kijk hier hoe het moet!

stap voor stap een biscuitrol maken

1. eiwit en dooiers

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet klaar. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat en teken hierop met potlood een rechthoek vak 25×35 cm. Splits elk ei eerst apart voor je het toevoegt aan de rest, zo verpruts je maar één ei als het splitsen niet goed lukt. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom (liefst RVS), vet gaat het stijf worden van de eiwitten tegen. Voeg de suiker toe aan de eiwitten. Zet de mixer of keukenmachine eerst op lage snelheid en schakel door naar de hogere stand als het mooi stijf is, maar niet te lang, want dan sla je de eiwitstructuren kapot. Klop de dooiers kort los en spatel ze luchtig en met zo min mogelijk slagen door het eiwit.

2. bloem mengen en beslag uitstrijken

Zeef de bloem, een snuf zout en de maïzena 2 maal door een fijne zeef boven een kom. Spatel het bloemmengsel in delen luchtig door het eimengsel. Zorg dat de bloem mooi verdeeld is, maar doe het met zo min mogelijk roeren. Dus maak diepe halen. Schep het beslag in het midden van de getekende rechthoek op het bakpapier. Strijk het vanuit het midden naar de randen. Zorg dat het overal even dik is, dit deeg vloeit niet uit en rijst ook niet. Alle lucht die het nodig heeft heb je er al ingeklopt.

3. bakken en bestuiven met poedersuiker

Zet het biscuitbeslag in het midden van een voorverwarmde oven van 210ºC gaat het supersnel. Als de oventemperatuur lager is, duurt het langer. Neem het biscuitgebak uit de oven en laat iets afkoelen.

4. omkeren biscuitgebak

Snijd de randen van het gebak mooi recht bij. Bestrooi het biscuitgebak met wat poedersuiker en leg er als het genoeg is afgekoeld een groot stuk plasticfolie op. Leg er een grote plank of bakplaat op en keer het geheel voorzichtig. Trek voorzichtig het bakpapier los. Laat het nu helemaal afkoelen. Roer de poedersuiker door de crème fraîche en gebruik hiervan driekwart deel om de rechthoek te bestrijken. Laat hierbij rondom 1-2 cm van de randen vrij.

5. fruit erover verdelen

Verdeel driekwart van het fruit over de crème fraîche. Je kunt zelf kiezen wat voor fruit je gebruikt. Zacht rood zomerfruit (aardbeien, aalbessen, bramen, blauwe bessen) is nu heel lekker, maar in de winter kun je ook mango en ananas nemen.

6. oprollen en afwerken

Rol nu het biscuitgebak met behulp van het folie losjes op. Rol de rol dan in folie. Nu kun je het nog mooi gelijkmatig aandrukken, het bischuitgebak is namelijk vrij soepel. Leg de rol tot gebruik koel weg. Bestrijk hem vlak voor gebruik met de rest van de crème fraîche en garneer met de rest van het fruit. Snijd de biscuitrol in mooie plakken.

 

biscuitrol met creme fraiche en fruit | delicious

biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit

Aan het bakken van een biscuitrol hangt, zeg maar, een driesterrenimago qua moeilijkheid. Maar nu niet meer! Maak Hiddes biscuitrol eens: hij heeft geweldige banketbakkerstips om een dun, luchtig, maar toch flexibel biscuitdeeg te maken dat je easy kunt oprollen, zonder dat het barst. De vulling is supersimpel en lekker fris.

>> naar het recept

Recepten en bereiding: Hidde de Brabander. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Trudelies Schouten

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

Biscuitrol met zomerfruit - delicious