hollandse chowder met spek en garnalen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chowder is een Noord-Amerikaanse soep gevuld met vis, schaal- en schelpdieren. Mister Kitchen maakt een Hollandse chowder met garnalen en gerookt spek.

Gek op mosselen? Maak dan ook eens deze mosselchowder!

hollandse chowder met spek, poon & garnalen

hoofdgerecht | 6 personen

50 g gerookt spek, in stukjes
2 el olijfolie
1 laurierblad
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kg vastkokende aardappels, geschild, in stukjes
4 stengels bleekselderij, in boogjes
2 preien, in halve ringen
2 l visbouillon*
200 ml slagroom
250 g poonfilet met vel*
20 g boter
100 g gepelde Hollandse garnalen
sap van ½ citroen
1 flinke hand winterpostelein*

Bak het spek 5 min. in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg laurier, ui en knoflook

toe en bak nog eens ± 5 min. zachtjes. Voeg de aardappel, bleekselderij en prei toe en bak nog ± 2 min. mee. Blus het af met de visbouillon en schenk de room erbij. Laat 10-12 min. zachtjes koken tot de aardappel beetgaar is.

Bak intussen de poonfilets in de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak ze eerst op develkant en draai ze kort voor het einde nog even om en bak nog 1 min.

Meng de garnalen in een kom met wat peper, zout en het citroensap.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 6 borden, leg de poon en garnalen erin en verdeel de winterpostelein erover.

* In plaats van zelfgemaakte visbouillon kun je ook voor kant-en-klare visfond kiezen of voor visbouillontabletten. Of kies voor een combi van half visfond half visbouillon. Winterpostelein is alleen in het seizoen te koop, vervang door spinazie of veldsla.

RECEPTEN EN BEREIDING MISTER KITCHEN STYLING CYN FERDINANDUS FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR

delicious. het visboek

Dit recept komt uit delicious. hét visboek. Bestel jouw exemplaar hier in onze webshop!

hollandse chowder