nr.1 foodmagazine

kip met abrikozen & moscatel en snijbonenstamppot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niks zo fijn als buiten eten in de zomer, vinden we. Het lijkt alsof alles dan beter smaakt. We doen niet al te ingewikkeld en als het kan, maken we alles van tevoren. Deze kip met abrikozen, moscatel en snijbonenstamppot staat bijv. binnen drie kwartier op tafel. En veel kun je al van tevoren maken!

kip met abrikozen & moscatel en snijbonenstamppot

hoofdgerecht | 4 personen

4 el olijfolie
4 scharrelkippenpoten
1,2 kg kruimige aardappels, geschild,
in stukken
600 g snijbonen, in reepjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
8 verse abrikozen
100 ml moscatel (dessertwijn)
evt.1 el honing
200 g crème fraîche
2 bosuitjes, in ringetjes

Verhit in een braadpan 2 el van de olijfolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in 30-35 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de aardappels in water met zout in 20 min. gaar.

Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Voeg de snijbonen toe en bak ze in 8 min. beetgaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 min.

Halveer de abrikozen en wip de pit eruit. Neem de kippenpoten uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk tot 2 el braadvet uit de pan. Bak de abrikozen 2 min. in het achtergebleven bakvet.

Schenk de moscatel in de pan, schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus 2-3 min. inkoken. Voeg voor een zoetere saus de honing toe. Leg de kippenpoten terug in de pan zodat ze warm blijven.

Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de snijbonen met de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de stamppot op 4 borden. Leg de kippenpoten erbij en schenk de jus erover.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN