vakantie in eigen keuken: italië

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze zomer gaan we doordeweeks op vakantie in eigen keuken. Onze eerste bestemming: Italië. Met je ogen dicht zou je zweren dat je in Toscane, Sicilië of de Abruzzen was. 

Op zoek naar inspiratie voor een Italiaans zaterdagdiner? Je vindt het hier!

vakantie in eigen keuken: Italië

maandag
pesce alla parmigiana

“Dit gerecht is mijn variant op pollo alla parmigiana. Een supereasy visfavoriet voor een drukke doordeweekse avondspits wanneer iedereen rond de klok van 6 in en uit vliegt” – Janneke Philippi

dinsdag
snelle italiaanse bonensoep
Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.

woensdag
tagliatelle met pancetta en tomatensaus
Pasta, pasta, pasta…we raken er niet over uit gepraat! Zelf pasta maken is natuurlijk allerleukst, dus legt Mister Maarten het ons in delicious.juni (2014) haarfijn uit en geeft ons op de koop toe ook nog dit recept voor homemade tagliatelle met lente-ui, pancetta en tomatensaus!

donderdag
aubergine rotolo met mozzarella
Bij de Italiaanse keuken denk je misschien niet zo snel aan vegetarische gerechten. Maar de Italianen zijn meester in het bereiden van side-dishes waar je met een paar kleine trucs zo een vegetarisch hoofdgerecht van kunt maken.

vrijdag
barbecue focaccia met worstjes

Wist je dat je focaccia ook op de barbecue kunt maken? Zo krijgt het een heerlijke rooksmaak. Begin op tijd met het deeg, want dat moet minstens een uur rijzen voor het beste resultaat.

RECEPTUUR, BEREIDING STYLING EN TEKST ZIE RECEPTEN BEELD 

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel het nieuwste nummer van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

vakantie in eigen keuken