nr.1 foodmagazine

salade met freekeh, koriander en merguez

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Freekeh is een graansoort die jong en groen wordt geoogst en vervolgens wordt geroosterd. Met een heerlijke bite en smaak! Wij gebruiken ‘m het liefst in een salade met koriander en merguezworstjes.

Maak ook eens een Midden-Oosterse salade met freekeh, vijgen en granaatappel!

salade met freekeh, koriander en merguez
hoofdgerecht | 4 personen

200 g freekeh
250 g merguezworstjes
2 el milde olijfolie
2 aubergines, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 geroosterde gele paprika’s (pot), in reepjes
3 stengels bleekselderij, in boogjes
sap en rasp van 2 (bio)limoenen
5-6 el olijfolie extra vierge
150 g feta, grof verkruimeld
2 bosjes koriander, grofgesneden

Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat op een wijde schaal snel afkoelen.

Druk uit de worstjes steeds een beetje vlees en rol tot gehaktballetjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 min. bruin en gaar. Schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de aubergine in 5-6 min. gaar. Schep de knoflook erdoor en bak 1 min.

Schep de merguezballetjes, de aubergine, paprika en bleekselderij door de freekeh. Voeg het sap en de rasp van de limoenen en de olijfolie erdoor. Schep ten slotte de feta, koriander en zout en peper naar smaak door de salade.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

salade met freekeh
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!