nr.1 foodmagazine

nectarine-vanillesorbet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

We zitten volop in het nectarineseizoen! Nog tot september kunnen we ons hart ophalen aan fantastische gerechten met dit geurige, zoete, sappige fruit. Deze nectarine-vanillesorbet is om van te dromen!

Nectarine smaakt ook heerlijk in een andijviesalade met geitenkaas. Het recept vind je hier!

nectarine-vanillesorbet
nagerecht | 4 personen

Verwarm in een steelpan op matig vuur 110 g fijne kristalsuiker met 125 ml water, 700 g kleingesneden nectarines en 1 opengesneden vanillestokje + deuitgeschraapte zaadjes al roerend tot de suiker is opgelost en kook de nectarines in 5-7 min. heel zacht en gaar. Laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje en pureer het mengsel met een staafmixer. Schep in een kom. Zet afgedekt ± 4 uur in de koelkast. Draai in een ijsmachine in 30-40 min. tot ijs. Doe over in een diepvriesdoos. Laat 4 uur opstijven in de diepvries. Serveer op 2 gehalveerde nectarines.

Bereiden ± 55 min. + afkoelen ± 4 uur / bevriezen ± 4 uur

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel het nieuwste nummer van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

nectarine sorbet ijs