10x koude soep recepten

Koude soep of gazpacho is er in vele variaties en een uitkomst wanneer je hapje, lunch of voorgerecht al eerder wilt klaarmaken. Op warme zomerdagen of als amuse in een klein glaasje… Laat je inspireren door onze lijst met de lekkerste koude soeprecepten. 

Tip: veel recepten kunnen van tevoren worden gemaakt. Check het recept en maak een dag van tevoren of dezelfde ochtend de soep. Garneer met eventuele toppings vlak voor het serveren en genieten maar!

Maak indruk met de eerste gang en serveer deze vegetarische courgettecarpaccio!

10x lekkere koude soep en gazpacho recepten

koude maïs-broodsoep met feta
In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten. Niet zo lang geleden werd het bewijs gevonden dat de Azteken bij speciale religieuze gelegenheden mensenvlees in pozole deden. Gevangenen werden samen met maïs tot soep gekookt en door de hele stad opgepeuzeld. Brrr… laten wij maar feta nemen!
naar recept
broodsoep met maïs
pittige gazpacho met krab
Summertime and the living is easy… Een paar kleine voorgerechten vragen wat meer voorbereiding, maar het is wel extra feestelijk. Kip met mangosalsa, tabouleh of deze pittige gazpacho met krab. Stuk voor stuk ideale appetizers. Vooral samen met een frisse cocktail.
naar recept
gazpacho met krab | delicious
koele komkommersoep met knoflookgamba’s
Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
naar recept
komkommersoep-delicious
courgette-erwtensoep met kruidenomelet
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
naar recept
courgette erwtensoep omelet - delicious
salmorejo met serranoham
Fan van gazpacho? Probeer deze versie! Wij zijn ondertussen verslaafd aan deze fluwelige, frisse tomatensoep. Begin op tijd zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Of maak pittige gazpacho met krab.
naar recept
gazpacho - delicious
bietengazpacho met castelfranco met bergamot
‘Bietengazpacho is een Kas-klassieker. Ons menu verandert natuurlijk met de seizoenen mee, maar bietjes uit eigentuin hebben we een groot gedeelte van het jaar. Ze komen altijd langzaam op gang, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, gaan ze maar door. Crapaudine-biet, torpedovormige, gele en natuurlijk ook kleine zoete bietjes in de warmere maanden.
Het is altijd een goed begin van een leuk diner, zowel ‘s zomers als ‘s winters. Castelfranco is een van de mooiste slasoorten die er zijn. Het ietwat bittere blad is uniek van kleur. De zoetheid van de bietjes combineert goed met het bittere van de sla en de bergamot. Als je de bietjes poft op grof zeezout worden ze lekker ziltig van smaak, maar het kan ook in de oven, met wat tijm en knoflook.’
Nog meer koude recepten? 48x recepten om af te koelen op warme zomerdagen
naar recept
bietengazpacho de kas
gazpacho met tomatensalsa
Wij zijn fan van gazpacho! Lekker fris en perfect voor bij zomerse temperaturen. Dit recept past helemaal in het rijtje van lekkere koude soepjes. De frisse smaak van komkommer en tomaat maken dit gerecht een heerlijk geheel. Enjoy!
gazpacho van pruimen van Yvette van Boven
'Gazpacho is een slimme soep. Het is niet alleen heel erg lekker en verkoelend door zijn temperatuur natuurlijk, maar ook verfrissend door de kommer en bleekselderij, fris en zurig en vol van smaak door de tomaat en peterselie, romig door de olijfolie en soms wat oud brood én pikant door knoflook, ui en peper. Een uitgekiende balans die ik probeer terug te vinden in andere ingrediënten zonderde kracht van het originele recept te verliezen.
Zo kwam ik uiteindelijk op twee varianten uit. Een op basis van pruimen (reine victoria, die rode met geel vruchtvlees) en de ander gemaakt met mango. Die met pruimen werd thuis favoriet. Pruimen komen wat mij betreft heel goed in de buurt van tomaten, de bleekselderij die daar wat hard bij werd verving ik door venkel, voel je ’m al?'
naar recept
gazpacho Yvette
witte gazpacho
Deze witte gazpacho maakt Yvette regelmatig: ‘Dit is een vast recept op mijn repertoire. Ik maak het steeds een beetje anders: soms met meer druiven, dan met meer komkommer of brood. Dit is het perfecte koelkast-opmaak-recept.’
naar recept
witte-gazpacho-delicious
uit Pure C: gazpacho
In ons spiksplinternieuwe nummer staan maar liefst negen pagina’s over Pure C, hét boek over Sergio Herman en Syrco Bakker. Er staan zoveel bijzondere recepten in dat we met pijn in ons hart een selectie moesten maken. Dit recept voor overheerlijke gazpacho staat niet in delicious. maar we wilden ‘m toch niet voor je achterhouden… Daar is ‘ie te lekker voor!
naar recept
gazpacho-delicious
koude soep
Studio Philippi