aardappelen, vlees en groente

De klassieke Hollandse combinatie: aardappelen, vlees en groente. De recepten in dit lijstje bevatten alle drie maar geven je inspiratie voor smaken uit alle windstreken. 

Bekijk ook dit lijstje met de 6 lekkerste koude soepen!

AVG inspiratie

biefstuk met café de parisboter en pastinaakpuree
Lekker Hollands: aardappelen, vlees en groente. Maar dan met een Franse twist. Deze biefstuk serveer je namelijk met café de parisboter. Alle ingrediënten voor de boter meng je snel in de keukenmachine. Daarna hoeft de boter alleen nog maar op te stijven in de koelkast.

pizza met aardappel, geitenkaas en tuinbonen
Een aantal jaren had de pieper stevige concurrentie van pasta en rijst, maar nu is hij weer helemaal terug. Niet als onderdeel van de heilige drie-eenheid aardappels-vlees-groente, maar als hoofdingrediënt in pizza met aardappel, aardappelsalade en aardappelterrine.

lamsracks met kruidenkorst en parmezaan-aardappels
Als je indruk wilt maken op je gasten biedt dit gerecht uitkomst! Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten!

paddenstoelen-aardappelsoep met komkommerzoetzuur
Een ultiem hartige soep waar je makkelijk een dubbele hoeveelheid van kunt maken. Aan de basis liggen gedroogde paddenstoelen en bacon. En om door de hartigheid heen te prikken, top je de soep af met zoetzure komkommer die je heel easy zelf maakt.

pittige stamppot van zoete aardappelen, bleekselderij en kokos
Voor een beetje pit grijpen we naar rigoureuze middelen: de oer-Hollandse stamppot in een pittig jasje. Niet de ouderwetse aardappel, maar een zoete aardappel. Geen boerenkool, maar bleekselderij. En mét kokos, sambal, knoflook, komijn…

roti met kipgehakt en kousenband
Bij Surinaamse toko’s kun je kant-en-klare rotiplaten kopen. Heb je die niet in de buurt, neem dan bijvoorbeeld wraps voor dit gerecht.

spaanse tortilla met mosselen en chorizo
De Spanjaarden hebben hun eigen versie van de AVG: de tortilla. Daarin worden aardappelen, groenten, vlees en soms vis, schaal- of schelpdieren samen verwerkt.

KLIK VOOR DE CREDITS OP DE LINKS NAAR DE RECEPTEN BEELD STUDIO PHILIPPI

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel het nieuwste nummer van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

 

aardappelen