nr.1 foodmagazine

citroen secrets

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zonnig geel, heerlijk fris en aromatisch… citroenen geven je taart, koekjes, vlees of vis een lekkere, frisse twist. We love lemons! Kende jij deze 10 citroen secrets al?

Zo maak je ingemaakte citroenschijfjes!

1. Citroen is familie van de sinaasappel. Oorspronkelijk waren er zo’n 12 soorten citrusvruchten, maar door kruisingen is dit aantal flink gestegen!

2. Citroenen komen uit de moessongebieden in Zuidoost-Azië waar ze al 4000 jaar worden gekweekt.

3. Niet door warmte, maar juist door een aantal uitgesproken koele nachten krijgen ze hun prachtige citroengele kleur.

4. Aan de kleur kun je niet zien dat de vrucht rijp is, dat doet de schil: die moet mooi glanzen.

5. Er zijn grofweg twee soorten citroen: grote met een dikke schil en kleine met een dunne schil.

6. Kleine citroenen met een gladde, dunne schil hebben meer sap dan grote met een dikke schil.

7. Je haalt extra veel sap uit citroenen door ze even stevig over het aanrecht of de tafel te rollen.

8. Een goed begin van de dag: een kopje warm water met het sap van een halve citroen is een echte oppepper
voor je darmen en immuunsysteem.

9. Citroen-kruidenboter maak je door wat citroenrasp en -sap en fijngesneden basilicum door zachte boter te roeren.

10. Maak citroensuiker voor in drankjes: mix in een keukenmachine de rasp van 3 citroenen met 400 g fijne kristalsuiker. Verdeel over een dienblad en laat 1 uur drogen. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING BHAVANI KONGINGS BEREIDING CYNTHIA BLACK PRODUCTIE MINTA NICOLAÏ

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

citroen secrets