nr.1 foodmagazine

entrecote met gemengde tomatensalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Groot, klein, kers-formaat, dik, dun, stevig, sappig en vooral in allerlei kleuren. Kijk niet te veel naar het uiterlijk van tomaten, want de mooiste tomaten hebben niet altijd de beste smaak. Wat minder knappe exemplaren hebben vaak wat langer gerijpt, zijn zoeter en sappiger: smaakbommen dus! Heerlijk bij een goed stuk entrecote.

Entrecote is ook erg lekker in een Koreaanse bibimbap!

entrecote met gemengde tomatensalade
hoofdgerecht | 4 personen

1,2 kg verschillende tomaten
2 el olijfolie + besprenkelen
2 el pijnboompitten
400 g entrecote*, op kamertemperatuur
3-4 el extra vierge olijfolie
flinke handvol basilicumblaadjes
8 (zuurdesem)broodjes

Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer kleine tomaten en snijd grote in grove parten en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze 1015 min. in de voorverwarmde oven, tot ze net sappig zijn. Je wilt ze nog een beetje heel houden. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

Verhit de grillpan (of barbecue!) voor. Bestrijk de entrecote met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de entrecote in ± 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees 5 min. onder aluminiumfolie rusten en snijd in mooie plakjes.

Meng de tomaten met reepjes entrecote, de extra vierge olijfolie, de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de knapperige broodjes.

* Entrecote is nog veel lekkerder als je het aan een dik stuk koopt, zo kun je de buitenkant op hoog vuur goed dichtschroeien en blijft toch de binnenkant mooi rosé, dunne entrecotes zijn snel te gaar.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.

TIP Vervang voor een vegetarische salade de entrecote door halloumi, een stevige zoute kaas uit Cyprus van geiten- en schapenmelk die doet denken aan feta. Deze kaas smelt niet en kun je dus prachtig in de grillpan grillen. Eet de kaas warm, bij afkoelen wordt de structuur taai.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

entrecote