Van ontbijt tot diner: verras je vader op Vaderdag met deze gerechten

Zondag 20 juni is het Vaderdag. Ga jij voor een traditioneel ontbijt op bed of een van deze recepten? Geen vader die dat kan weerstaan. Tijd om de liefste vader van de wereld eens even goed te verwennen met deze recepten: van ontbijt tot diner. 

Ontbijt

huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
naar recept
vaderdag

Lunch

saucijzenbroodjes
delicious.friend Eke Mariën: ‘Mijn oma nam altijd saucijzenbroodjes voor me mee! Inmiddels maak ik ze zelf en varieer met de kruiden in het gehakt. Maak ze niet te kruidig dan verdwijnt de hamonie tussen krokant deeg en de vulling.’ Maak ook eens deze worstenbroodjes met naegelholt!
naar recept
saucijzenbroodjes-delicious

Borrelhapje

bitterballen serranoham en manchego met aïoli
Tijdens ieder feest zijn bitterballen een succes. Al helemaal wanneer je deze zelf maakt! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze serranoham-manchegobitterballen bitterballen maakt. Je kunt ze trouwens makkelijk een paar dagen van te voren maken en invriezen! Ideaal voor een makkelijk kersthapje!
naar recept
bitterballen met serrano manchego - delicious

Avondeten

gekruide lamsburger met perenjam
Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam.
Maak ook eens deze Italiaanse burger met parmezaan en bacon.
naar recept
gekruide lamsburger met perenjam delicious. burgers

Dessert

aardbeientaartjes
Ze zijn weer overal langs de weg in stalletjes, op de markt, bij de groenteboer en in de boerenwinkel te vinden, mandjes vol met sappige aardbeien. Lambada’s, Mara des Bois, Korona’s en Sonata’s: tegen-woordig zie je deze namen steeds vaker op de bordjes staan. Net als bij appels en peren zijn er heel veel verschillende aardbeienrassen. Van klein tot groot, met een lekker stevig bite en frisse zoete smaak of juist intens zoet smakend en delicaat van structuur. Het lekkerst zijn ze in ieder geval wanneer ze héél veel zon hebben gehad en net van ’t land komen. Ga dat proeven!
naar recept
aardbeientaartjes-delicious

Vaderdag-cadeau: MAN.FOOD

Wil je hem in plaats van of naast een heerlijk maaltje ook iets leuks cadeau geven? Ga dan voor het ultieme Vaderdag-cadeau: MAN.FOOD, hét magazine voor mannen (en natuurlijk ook voor vrouwen) van de makers van delicious.

Boordevol recepten, how to’s, facts & figures en meer waar mannen (maar zeker ook vrouwen!) blij van worden. Van fine dining tot BBQ, van stoer vega tot all the way met bacon, van kuilkoken tot sushi. Incl. gratis BBQ-masterclass door Jord Althuizen t.w.v. € 9,95!

gekruide lamsburger met perenjam delicious. burgers