nr.1 foodmagazine

Van simpel tot classy: onze 6 favoriete pastarecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De redactie van delicious. ademt eten. Alle gerechten die we publiceren zijn getest en geproefd, wel twee keer! Soms zitten er echte pareltjes tussen, zoals deze pastarecepten, waar we niet over uitgepraat raken. Van een eenvoudige tagliatelle met munt en doperwt tot zwarte pasta met pijlinktvis. Het is duidelijk: wij zijn verkocht, nu jij nog!

Zo maak je pasta met ragù alla potentina!

Van simpel tot classy: onze 6 favoriete pastarecepten

pasta paccheri met garnalen en spinaziesalade

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van deze easy pasta paccheri met garnalen maak je eenvoudig een volwassen versie door de garnalen te blussen met een scheutje wodka! In de video hieronder zie je hoe je dit gerecht thuis kunt maken.

 

bier&baconpasta

Spaghetti met bier en bacon

Een pastagerecht met bier en langzaam uitgebakken bacon, flink veel knoflook en tijm en gulle scheut worcestersaus. Kies voor een donker bier (bock)bier dat licht bitter smaakt. Dit recept bevat alle ingrediënten om jouw nieuwe lievelingspasta te worden!

 

 

linguine

linguine met pancetta, salie en kastanjes

Wanneer je pasta verrijkt met flinke smaakmakers zoals kastanjes, salie en pancetta heb je weinig andere ingrediënten nodig. ‘Dat kost zeker veel tijd?”, echt niet: deze topper staat binnen 25 minuten op tafel. Wij kiezen hier voor linguine, een pastasoort die iets dikker, breder en platter is dan spaghetti.

 

italiaanse bitterballen

Pasta met Italiaanse bitterballen

Haal het nooit in je hoofd dit hardop uit te spreken… Italianen zullen er niet blij mee zijn. Maar lekker is het wel! Dit recept komt uit het pasta kookboek van Stefano Cavallari. Met goedkeuring van een man met écht Italiaans bloed durven wij het aan, jij ook?

 

 

tagliatelle

Tagliatelle met munt-doperwten saus

Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt.

 

 

zwarte pasta

Zwarte pasta met calamaris

Pijlinktvis is een tricky ingrediënt want het kan snel rubberig en taai worden. In dit pastagerecht bak je hem kort in de pan en laat je hem heel even de smaak van de saus opnemen. De zwarte pasta geeft dit gerecht een mysterieuze en spannende uitstraling. Een classy gerecht om je gasten mee te imponeren!

 

DEZE RECEPTEN VERSCHENEN EERDER IN DELICIOUS. VOOR CREDITS ZIE RECEPTPAGINA’S

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tagliatelle
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!