nr.1 foodmagazine

Van simpel tot classy: onze 6 favoriete pastarecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De redactie van delicious. ademt eten. Alle gerechten die we publiceren zijn getest en geproefd, wel twee keer! Soms zitten er echte pareltjes tussen, zoals deze pastarecepten, waar we niet over uitgepraat raken. Van een eenvoudige tagliatelle met munt en doperwt tot zwarte spaghetti met bier en bacon! Het is duidelijk: wij zijn verkocht, nu jij nog.

Zo maak je pasta met ragù alla potentina!

pasta paccheri met garnalen en spinaziesalade

Van deze pasta paccheri met garnalen maak je eenvoudig een volwassen versie door de garnalen te blussen met een scheutje wodka!

>> naar recept

 

spaghetti rundvlees bier bacon - delicious

spaghetti met rundvlees, bier & bacon

Spaghetti met bier en langzaam uitgebakken bacon, flink veel knoflook en tijm en gulle scheut worcestersaus. Dit recept bevat alle ingrediënten om jouw nieuwe lievelingspasta te worden.
Bacon over? Maak de volgende ochtend ontbijtwafels met roerei en bacon.

>> naar recept

 

kipgoulash met linguine - delicious

kipgoulash met linguine en peterselieroom

Janneke: ‘Als het even lukt, maak ik de goulash al in de ochtend of zelfs een dag eerder. Het karwijzaad geeft zijn smaak dan nog beter af en geeft de goulash een kick.’
Nog zo'n leuke variatie op goulash: goulashpasteitjes met crunchy filodeeg.

>> naar recept

 

tagliatelle met munt-doperwtensaus

Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt. Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkelsalade

>> naar recept

 

Gegratineerde pasta tomaten-chipotlesaus - delicious

gegratineerde pasta in tomaten-chipotlesaus met walnootpesto

De pastasaus en walnootpesto zijn op zichzelf al heel erg lekker, maar die paar minuutjes onder de grill maakt deze pasta écht verrukkelijk.
Ook heel lekker: pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.

>> naar recept

 

Maltagliati - delicious

pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter

Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen.
Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!

>> naar recept

 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

kipgoulash met linguine - delicious