nr.1 foodmagazine

kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

‘Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.’

Maak ook eens deze risotto met taleggio, bloemkool en pangrattato uit delicious. proef de wereld!

kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato

hoofdgerecht (4 personen)

6 el olijfolie
4-6 kippendijfilets
4-6 takjes rozemarijn
1 blik gepelde tomaten (400 g)
2 tenen knoflook
2 aubergines, in stukken
1 snee wit casinobrood
2 tl gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Vouw de kippendijfilets open, leg er een takje rozemarijn tussen en vouw weer terug. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak ± 3 min. per kant aan.

Pureer intussen met de staafmixer de tomaten met het vocht met 1 teen knoflook en zout naar smaak. Schenk in een lage, wijde ovenschaal. Leg de kippendijfilets in de tomatensaus.

Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de aubergines in 5-6 min. rondom bruin.

Maal in de hakmolen van de staafmixer het brood tot kruim. Hak de laatste teen knoflook zeer fijn (of pers ‘m uit) en meng met de laatste el olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak door het broodkruim.

Leg de aubergine bij de kippendijfilets. Bestrooi met het broodkruim. Bak 20-25 min. in de oven, tot de kip gaar is en het broodkruim krokant en goudbruin.

Bereiden ± 20 min. / oven 20-25 min.

TIP Serveer met een frisse gemengde salade als contorno (bijgerecht).

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER MET DANK AAN IPLI MAASTRICHT

kruidenpangrattato