nr.1 foodmagazine

3x salades voor bbq & picknick

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eten in het park, op het strand of midden in de natuur. Vaak zijn salades het makkelijkst om mee te nemen omdat je ze van te voren kunt bereiden en koud kunt serveren. Hieronder vind je 3 heerlijke salades die het goed doen bij je picknick of barbecue!

fruitsalade met oranjebloesem en couscous
Oranjebloesem

Deze salade zit vol Arabische smaken: abrikozen, granaatappel, yoghurt, oranjebloesem en vijgen. Volgens Nadia en Merijn, onze experts van de Arabische en Midden-Oosterse keuken, zit het geheim van deze salade in de bereiding van de couscous. Ga niet voor kant-en-klaar, maar stoom je eigen couscous voor het beste resultaat. Maak meteen extra veel, zodat je porties kunt invriezen voor later.

caesarsalade met kip en krokante boerenkool 
Caesarsalade met kip

Donna Hay staat bekend om haar simpele, klassieke en oogstrelende gerechten. In een van haar laatste boeken ‘Life in Balance’ focust zij op een goede balans in gerechten tussen smaak en calorieën. Zo geeft ze ook deze klassieke caesarsalade haar eigen draai door er krokante boerenkool aan toe te voegen en door de dressing aan te passen. Wat denk jij? Beter dan het origineel?

salade van geroosterde groene asperges met citroen-tijmdressing
salades

Natuurlijk mag er ook geen salade uit ons grote saladeboek ontbreken. Daarin staan de allerbeste delicious. saladerecepten. Deze voorjaarssalade met geroosterde groene asperges is heerlijk fris en kruidig door de citroen-tijmdressing. De pistachenoten vullen de aardse smaak van de asperges aan. Binnen 20 minuten is deze salade gemaakt en klaar om bij een lekker stukje vlees of op een picknickkleed geserveerd te worden.

RECEPTUUR EN BEELD ZIE RECEPTEN TEKSTBEWERKING ROOS VOLKERS

het saladeboekNóg meer inspiratie voor de lekkerste salades vind je in delicious. hét saladeboek. Je bestelt het hier in onze webshop.

groene asperges picknick