nr.1 foodmagazine

ijs van yoghurt, ananas en banaan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met wat ananas en een paar bananen uit de vriezer maak je anytime een lekkere kom yoghurt-ananasijs.

Zo maak je een vienetta ijstaart!

ijs van yoghurt, ananas en banaan zonder ijsmachine
nagerecht | 4 personen

ananasplakken
2 el fijne kristalsuiker
4 dun gesneden plakken ananas

yoghurt-ananasijs
175 ml dikke Griekse yoghurt
50 ml (dikke) kokosmelk*
500 g ananasstukjes, bevroren
1 banaan, in plakjes, bevroren
75 ml vloeibare bloemenhoning (bijv. acaciahoning)
2 el citroensap
snufje kaneel
2 el geroosterde grof geraspte kokos (natuurwinkel)

Laat de suiker in een ruime koekenpan licht karamelliseren. Leg de plakken ananas in de pan en bak ze op laag vuur 3-5 min. totdat ze rondom mooi gekarameliseerd en wat zachter zijn. Laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor het ijs behalve de geraspte kokos in de keukenmachine en mix tot er een romige egale ijsmassa ontstaat. Schraap zo nu en dan even alles naar beneden in de machine, zodat het mes de blokjes bevroren ananas goed meepakt.

Neem het yoghurt-ananasijs uit de kom en verdeel over vier glazen en garneer met de geraspte kokos. Geef de gebakken ananasplak erbij.

* Dikke kokosmelk of coconutcream koop je bij de goed gesorteerde supermarkt of de toko.

Bereiden ± 20 min. / bevriezen ± 3 uur.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

ijs van yoghurt