tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen? Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer ‘m met een knapperige knoflookciabatta.

Probeer ook deze tomatensoep met druiven, walnoten en ricotta!

tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta
hoofdgerecht | 4 personen | v

3 gele paprika’s
1 kg gele tomaten
10 el olijfolie
6 tenen knoflook
1 ciabatta (afbak)
12-15 takjes tijm
1,5 l groentebouillon
handvol basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en leg ze met het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze op de bolle kant bij de paprika op de bakplaat. Besprenkel de tomaten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de tomaat en paprika 30 min. in de oven. Neem dan de paprika
eruit en zet de tomaten nog ± 15 min. terug in de oven. Laat de paprika 5 min. afkoelen en verwijder het vel. Snijd de paprika in repen.

Pers intussen 2 tenen knoflook en meng met 3 el olijfolie en zout naar smaak. Snijd de ciabatta in sneetjes, maar niet helemaal door. Druppel de knoflookolie in de inkepingen en stop de tijm erbij. Snijd nog 2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes en doe die bij de tijm.

Neem de tomaten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de laatste 2 tenen knoflook 1 min. Doe de tomaten erbij en bak ± 4 min. mee. Druk de tomaten stuk met een spatel. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.

Bak de ciabatta in de voorverwarmde oven in 6 min. bruin en krokant. Schenk de bouillon bij de groenten en breng tegen de kook aan. Kook de soep ± 5 min. zachtjes.

Pureer intussen de basilicumblaadjes met de laatste 3 el olijfolie met de staafmixer. Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen. Schenk er een straaltje basilicumolie in en bestrooi met peper en eventueel wat extra basilicum naar smaak. Serveer met de knoflookciabatta.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 45 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER MET DANK AAN IPLI MAASTRICHT

cover 06-2016Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

knoflookciabatta

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze