nr.1 foodmagazine

saltimbocca van vis met krokante polentafrites

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Klassieke saltimbocca wordt gemaakt van kalfsvlees, omwikkeld met pancetta en salie en geblust in witte wijn. Voor deze versie gebruiken we stevige witvis. 

Probeer ook deze linguine met ei en spek!

vissaltimbocca met krokante polentafrites
hoofdgerecht | 4 personen

4 stevige witvisfilets*
20 verse salieblaadjes
8 plakjes pancetta (of bacon)
50 g ongezouten boter, in blokjes
citroensap en slablaadjes, voor erbij

polentafrites
100 g polenta
25 g boter
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2½ el fijngesneden bladpeterselie
zonnebloemolie voor het frituren

Vet voor de polentafrites een braadslede van 19x25 cm in en bekleed hem met bakpapier dat je 2 cm over de rand laat hangen. Breng 600 ml water aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de polenta in een dun straaltje toe en roer 5 min., of tot de polenta bindt. Neem van het vuur en roer de boter, parmezaan, peterselie en wat zout en peper erdoor. Schep de polenta in de braadslede en strijk de bovenkant glad. Laat de polenta in ± 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150ºC.

Stort de polenta op een snijplank, snijd hem in de lengte doormidden en snijd elke helft in 12 reepjes (frites). Verhit een bodempje olie van 1 cm in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de polentafrites in delen in 3 min. rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.

Leg intussen op elk stuk visfilet 2 salieblaadjes en omwikkel de visfilets met 2 plakjes pancetta. Smelt 25 g boter in een grote koekenpan op hoog vuur tot hij schuimt en bak de vis 2 min. aan elke kant, of tot hij goudbruin en net gaar is. Schep de vis op een bord en laat 5 min. rusten.

Zet de pan op middelhoog vuur. Verhit de rest van de boter en bak 12 salieblaadjes in ± 2 min. knapperig.

Besprenkel de vis met citroensap en salieboter en serveer ze met de polentafrites en wat sla.

* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.

Bereiden ± 45 min. / opstijven ± 1 uur.

RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VANESSA AUSTIN, BERNIE SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

cover 06-2016Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Snapper saltimbocca 2