nr.1 foodmagazine

vissoep van venusschelpen met chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze vissoep van venusschelpen, krab en chorizo kan als lunchgerecht geserveerd worden, maar ook als hoofdgerecht, met wat brood erbij. 

Probeer ook eens deze vissoep van hele zeebaars!

vissoep van venusschelpen en krab met chorizo
hoofd- of lunchgerecht | 4 personen

1 kg venusschelpen of clams*
100 ml droge witte wijn
25 g boter
1 chorizoworstje, in plakjes
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
250 g aardappels, geschild, in stukjes
600 ml vis- of kippenbouillon
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
600 ml melk
250 g gekookte krab*
2½ el grof gesneden bladpeterselie
evt. room en knapperig brood, voor erbij

Week de schelpen 15 min. in een kom koud water zodat ze hun zand kwijtraken. Giet ze af, doe ze in een pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoom de schelpen met de deksel op de pan 5 min. of tot ze open zijn (verwijder exemplaren die gesloten blijven). Giet ze af en vang de wijn op.

Smelt in een grote, diepe koekenpan de boter op middelhoog vuur. Roerbak de chorizoplakjes in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Bak in dezelfde pan de ui, bleekselderij en aardappel 5 min. Voeg de bouillon, tijm, laurierblad, de opgevangen wijn en royaal zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappel afgedekt in ± 15 min. gaar.

Voeg de melk, krab, schelpen en chorizo toe en laat de vissoep 5 min. doorwarmen. Verdeel over 4 kommen, strooi
er peterselie over en besprenkel evt. met ongeklopte slagroom. Serveer met brood.

* Verse schelpen en gekookte krab zijn te koop bij de viswinkel. Verwijder schelpen die zich niet sluiten als je ze tegen de rand van het aanrecht tikt. Als alternatief voor de gekookte krab kun je evt. wat witvisfilet in stukjes nemen.

Bereiden ± 1 uur / weken ± 15 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE, WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VANESSA AUSTIN, BERNIE SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

venusschelpen