zalm met sesam en honing-paksoi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Weinig ingrediënten, veel vitaminen en een korte bereidingstijd. Deze sesamzalm met honing-paksoi is het perfecte doordeweekse gerecht!

Ook lekker: Marokkaanse zalm met geroosterde paprika!

sesamzalm met honing-paksoi

hoofdgerecht | 4 personen

50 g zwart* en 50 g wit sesamzaad
4 zalmfilets à 180 g zonder vel
4 el olijfolie + extra voor het bestrijken
4 cm verse gemberwortel, geraspt
1 bosje bosuitjes, in dunne ringetjes
1 el honing
4 stronkjes boksoi of 1 paksoi, in reepjes van 1 cm

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het zwarte en witte sesamzaad op een bord. Bestrijk de zalmfilets met olie, bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door het sesamzaad.

Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de zalmfilets 2 min. aan elke kant. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 5 min. in de oven, of tot ze gaar zijn naar wens. Neem ze uit de oven en laat 3 min. rusten.

Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak de gember 30 sec. tot het aroma vrijkomt. Voeg de bosui toe en roerbak 1-2 min. tot ze iets zachter zijn. Voeg de honing en boksoi toe en roerbak hem 1-2 min. tot het groen slinkt en de stelen zacht zijn. Verdeel de boksoi over 4 borden en leg de zalmfilets erop.

* Te koop bij de toko. Of neem 100 g wit sesamzaad.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

honing-paksoi zalm

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze