nr.1 foodmagazine

7x makkelijke herfst-maaltijdsoepen voor doordeweeks

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op drukke doordeweekse dagen zijn maaltijdsoepen een perfecte uitkomst. Alles in één pan, een broodje erbij en klaar ben je. In deze lijst vind je onze favoriete maaltijdsoepen. Voor welke ga jij?

Nog zo’n lijstje met heerlijke herfstrecepten? Deze recepten zet je in een half uur op tafel!

soep met garnalen, parelcouscous en prei

parelcouscous delicious.

Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping!

gevulde soep met peterselie en gedroogde worst

peterselie soep

Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. In deze soep met peterselie en witte bonen komt hij dan ook helemaal tot zijn recht.

kippensoep met parmezaanse kaas

parmezaanse kippensoep-maaltijdsoepen

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas.

courgette-citroensoep met ceviche-zalm

courgettesoep met zalm- delicious

Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij
courgettesoep!

pindasoep met kokos-banaanballetjes

Deze pindasoep maak je met homemade hanenbouillon (of kippenbouillon) + vlees en verrijk je met banaan-kokosballetjes.

vissoep van hele zeebaars

vissoep

Voor ons no-waste-nummer schreef Dosia kop-tot-graat-recepten: gerechten waarbij je de hele vis gebruikt zodat je niets hoeft weg te gooien. Dosia: ‘Filets, graten, kop, afsnijdsel en huid: de héle vis gaat in deze geurige vissoep. De filets worden mooie balletjes, de graten, kop en afsnijdsel gaan in een stevige bouillon en de huid wordt een knapperig crackertje. Wat geeft dat veel voldoening!’

zoete aardappelsoep en gebakken uien

zoeteaardapelsoepgebakkenuien403

Janneke Philippi maakt heerlijke wereldgerechten waarmee je je echt even ver van huis waant. Een van onze favorieten is deze zoete aardappelsoep met gebakken uien.

parmezaanse kippensoep-maaltijdsoepen