machtige maaltijdsoepen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op drukke doordeweekse dagen zijn maaltijdsoepen een perfecte uitkomst. Alles in één pan, een broodje ernaast en klaar! In deze lijst vind je onze favoriete maaltijdsoepen! 

soep met garnalen, parelcouscous en prei
parelcouscous delicious.
Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping!

groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood

Deze heerlijke groene maaltijdsoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkant, en perfect om in de aspergesoep te dippen!

gevulde soep met peterselie en gedroogde worst
peterselie soep
Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. In deze soep met peterselie en witte bonen komt hij dan ook helemaal tot zijn recht.

kippensoep met parmezaanse kaas
parmezaanse kippensoep-maaltijdsoepen

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas.

courgette-citroensoep met ceviche-zalm
courgettesoep met zalm- delicious
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!

pindasoep met kokos-banaanballetjes

Deze pindasoep maak je met homemade hanenbouillon (of kippenbouillon) + vlees en verrijk je met banaan-kokosballetjes.

vissoep van hele zeebaars
vissoep

Voor ons no-waste-nummer schreef Dosia kop-tot-graat-recepten: gerechten waarbij je de hele vis gebruikt zodat je niets hoeft weg te gooien. Dosia: ‘Filets, graten, kop, afsnijdsel en huid: de héle vis gaat in deze geurige vissoep. De filets worden mooie balletjes, de graten, kop en afsnijdsel gaan in een stevige bouillon en de huid wordt een knapperig crackertje. Wat geeft dat veel voldoening!’

zoete aardappelsoep en gebakken uien
zoeteaardapelsoepgebakkenuien403
Janneke Philippi maakt heerlijke wereldgerechten waarmee je je echt even ver van huis waant. Een van onze favorieten is deze zoete aardappelsoep met gebakken uien.

TEKST ROOS VOLKERS ALLE RECEPTEN VERSCHENEN EERDER IN DELICIOUS.

parmezaanse kippensoep-maaltijdsoepen