gezond comfort food

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jelle Hermus van sochicken.nl broedt op een leuker leven! Wij zijn vooral fan van zijn heerlijke positieve kijk op gezond maar vooral lekker eten. Hij gebruikt heel veel gezond verstand. Toch fijn dat we dat hebben. Want hoe druk je de rotzooi uit je eetpatroon? Jelle heeft daar een simpele oplossing voor: in zijn woorden door meer fantastisch-heid toe te voegen.

Ik ben fan van gezond comfort food. Upgrade je favoriete ongezonde recepten zover dat ze gezond worden. Zoals een volkorenbroodje hamburger met een huisgemaakte bonenburger, spinazie, avocado, hummus en rode ui. Of veggie taco’s. Zo lekker dat je geen reden meer hebt om naar ongezond eten te grijpen. En hoe vaker je dit soort gezonde en goddelijke gerechten eet, des te minder ruimte er overblijft voor ongezonde rotzooi. Het laatse delicious. nummer ‘gezond verstand’ staat er bol van! Maak bijvoorbeeld deze vegetarische pasta bolognese met linzen en tomaat van pagina 102:

bolognese met linzen en tomaat
hoofdgerecht | 4 personen | v

2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g cherrytomaatjes, gehalveerd
400 g (1 blik) tomatenblokjes
400 g (1 blik) linzen, afgespoeld en uitgelekt
130 g zongedroogde-tomatenpesto
400 g fettuccine van volkorenmeel of spelt
of andere lange volkoren- of speltpasta
basilicumblad en geschaafde parmezaan, voor erbij

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui en bleekselderij toe en bak al omscheppend in 2-3 min. de ui glazig. Doe de knoflook erbij en roer nog 1 min. tot hij geurt.

Draai het vuur middelhoog tot hoog, doe de cherrytomaatjes en tomatenblokjes bij het uimengsel en roerbak 1-2 min. tot de tomaat uiteenvalt.

Draai het vuur laag, roer de linzen en pesto door het tomatenmengsel en laat het 5-10 min. zachtjes licht inkoken.

Kook intussen de pasta in een grote pan met ruim kokend water met zout volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel de pasta bolognese over de borden en bestrooi met basilicum en parmezaan.

Bereiden ± 30 min.

TEKST MERIJN TOL RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN
BEREIDING SARAH CUTHBERT, VALLI LITTLE, HANA REZA BEWERKING DOSIA BREWER

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

gezond comfort food